NUUS.be

Zottegem heeft last van wildplassers: "Er wordt dagelijks tegen mijn kerk geplast", zegt pastoor Hans Vandenholen

Pastoor Hans Vandenholen is het beu dat er elke dag tegen de kerk in het centrum van Zottegem wordt geplast en vraagt maatregelen zoals extra openbare toiletten.  "Soms staan ze met zes tegelijk tegen mijn gevel te plassen, de geurhinder is groot", zegt de pastoor. 

Er zijn al enkele maanden problemen met wildplassers aan de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart kerk aan de Zavel in Zottegem. De pastoor vraagt al langer naar een oplossing. "Ik heb de situatie al voorgelegd aan de burgemeester, want het wordt de laatste tijd alleen maar erger. Vooral bij manifestaties of grote evenementen zoals de kerstmarkt is het erg. Dan staan ze soms met zes tegelijk tegen mijn gevel te plassen", vertelt pastoor Hans Vandenholen. 

Populaire wildplas plek

Er is wat minder passage aan de zijde van de kerk waar aan wildplassen wordt gedaan. Vaak hoort de pastoor als excuus dat er te weinig openbare toiletten beschikbaar zijn. "Men kan zich vaak wat wegstoppen achter de auto's. Bovendien is er geen camerabewaking zoals aan de andere kant van de kerk, de zijde van de Markt", aldus Vandenholen. De pastoor pleit voor meer openbare urinoirs, vooral bij evenementen. "Dat zou een oplossing kunnen zijn, want het is niet gezond voor de gevel van onze kerk. De geurhinder is ook niet zo leuk."

kasto80

Meest gelezen