300.000 euro schadevergoeding voor gestolen Iron Lady Ellie en 54 andere duiven

3 Roemeense dieven zijn door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot 30 maanden cel omdat ze 55 duiven hebben gestolen uit een duiventil in Ranst. Bij de duiven waren 2 topduiven, Iron Lady Ellie en Lilly. De duivenmelker krijgt in het totaal 300.000 euro schadevergoeding. Dat bedrag kan nog oplopen als de waarde van 2 prijsbeesten definitief is vastgesteld.  De duiven zijn nooit teruggevonden.

Toen de duivenmelker op 14 november 2016 naar zijn duiventil ging, merkte hij dat de helft van zijn duiven gestolen was. Ook zijn prijsbeest 'Iron Lady Ellie' was gestolen. Haar waarde wordt geschat rond 200.000 euro. De diefstal zorgde voor veel ophef in het internationale duivenmelkersmilieu. Dankzij een aantal tips, kwamen 3 Roemenen in beeld die de diefstal, op bestelling, gepleegd zouden hebben. 

De dieven bleven tijdens het onderzoek staalhard ontkennen, maar uit afgeluisterde gesprekken bleek wel degelijk dat zij de duiven gestolen hadden. De dieren zijn nooit teruggevonden. Ze zijn waarschijnlijk doorverkocht om ermee te kweken. De duiven waren ook niet verzekerd, omdat de verzekeringsmaatschappijen dat een te groot risico vonden. Daarom vroeg de duivenmelker 700.000 euro schadevergoeding, maar hij krijgt nu voorlopig bijna de helft van dat bedrag.

Meest gelezen