Al 100 boetes uitgeschreven voor niet naleven van alcoholverbod in centrum Brussel

De politie van Brussel heeft afgelopen weekend al bijna 100 boetes uitgeschreven voor mensen die alcohol dronken in de voetgangerszone in het centrum. Daar geldt sinds dit weekend een verbod op het consumeren van alcohol.

Sinds 1 februari, vrijdag om middernacht dus, is er een verbod om nog alcohol te drinken rond de Brusselse Beurs tussen middernacht en 6 uur 's ochtends. Dat verbod kwam er na heel wat klachten van geluidsoverlast, vandalisme en diefstal. 

Maar niet iedereen hield zich aan het verbod zegt Olivier Slosse van de Brusselse politie: "We merken dat nog niet iedereen op de hoogte is van het verbod. We hebben bijvoorbeeld op het terrein wel enkele borden geplaatst en vastgesteld dat die dekking nog wel wat beter kan. We zullen ook inspanningen blijven doen om via andere kanalen zoals sociale media,  duidelijk te maken dat tussen middernacht en 6 uur het niet meer toegelaten is om alcohol te gebruiken in de voetgangerszone in het centrum."

Alcohol bij je hebben mag, consumeren niet

Het gaat over het consumeren van alcohol op de openbare weg : "Alcohol bij je hebben mag, maar als je in een toestand van openbare dronkenschap verkeert, is er wel weer een probleem. Dan kan je bestuurlijk aangehouden worden. Maar hier gaat het dus duidelijk over het consumeren van alcohol in die zone", zegt Slosse.

Overtreders riskeren een boete tot 350 euro.  Een glas drinken op een terras of bij een georganiseerd evenement mag wel nog.

Meest gelezen