Foto Kurt

Aparte snelwegparkings voor vrachtwagens en auto's in West-Vlaanderen

Verschillende snelwegparkings in West-Vlaanderen zullen de komende jaren aangepast worden. Er komen drie verschillende soorten snelwegparkings. Dat heeft minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) geantwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Maaike Devreese (N-VA).

Er komen drie categorieën snelwegparkings.  Een parking voor pendelaars en toeristen, maar ook vrachtwagens zullen er welkom blijven. Een tweede categorie speciaal voor vrachtwagenchauffeurs. Zij kunnen daar dan ook overnachten. Daar zullen auto's ook nog welkom zijn. En dan zullen er nog combinatieparkings zijn die ingericht worden voor zowel pendelaars en vrachtwagens.

4 snelwegparkings voor vrachtwagens

De komende vijf jaar worden de snelwegparkings in Jabbeke en Westkerke al aangepakt. De parkings langs de E17 in Rekkem en langs de E40 in Mannekensvere komen later aan de beurt.  De 4 parkings zullen vrachtwagenparkings worden,  zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer : "De echte vrachtwagenparkings zullen beter beveiligd worden. Die krijgen hekken en camerabewaking." 

Kritiek van burgemeester Jabbeke

De parking in Jabbeke is nu 's nachts dicht na problemen met transmigranten. De minister wil de parking opnieuw openstellen. Er zouden 109 plaatsen komen voor vrachtwagens, nu zijn er dat maar 37.

Burgemeester van Jabbeke Daniël Vanhessche (CD&V) is het niet eens met dat plan. "Ik wil dat er continue bewaking zal zijn. Nu is de parking dicht, maar als die opnieuw opengaat moet die overdag en 's nachts bewaakt worden en die garantie kunnen ze mij niet geven. Hoe meer vrachtwagens , hoe meer kans dat transmigranten die zullen gebruiken om de oversteek te maken."

Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer zouden de aanpassingen in Jabbeke binnen dit en drie jaar moeten gebeuren.

Meest gelezen