Videospeler inladen...

1 dode, 5 zwaargewonden en 44 lichtgewonden bij zwaar ongeval in Beverentunnel in haven van Antwerpen

De Beverentunnel in de Antwerpse haven is lange tijd in beide richtingen afgesloten geweest na een ernstig ongeval. Bij het ongeval zijn twee bussen, een vrachtwagen en een personenwagen betrokken. Er vielen één dode, 5 zwaargewonden en 44 lichtgewonden. Het is niet de eerste keer dat er een ongeval gebeurt in de tunnel. "We moeten bekijken of we nieuwe maatregelen moeten nemen", meldt de burgemeester van Beveren.

Het ongeval is in de namiddag gebeurd, in de Beverentunnel. Vermoedelijk gaat het om een klassieke kop-staartaanrijding. Bij het ongeval zijn een vrachtwagen, twee bussen en een personenwagen betrokken. Hoe het precies gebeurd is, moet het onderzoek uitwijzen. Daarvoor zal gebruik gemaakt worden van de camerabeelden in de tunnel.

Lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

Volgens de federale politie is er sprake van 1 dode, 5 zwaargewonden en 44 lichtgewonden. De twee bussen waren met werknemers op weg naar KatoenNatie. Aan boord waren nog 65 anderen die niet gewond zijn geraakt. Die zijn intussen allemaal geëvacueerd.

Lees verder onder het kaartje en de video:

Bekijk op de beelden hieronder de ravage in de tunnel:

Videospeler inladen...

De tunnel is urenlang in beide richtingen afgesloten geweest. Doordat het om een dodelijk ongeval ging, moest het parket ter plaatse komen om de nodige vaststellingen te doen. Daarna moesten de voertuigen nog getakeld worden. Tegen 17 uur was de tunnel in de richting van Gent opnieuw open voor het verkeer. Intussen is de tunnel in de andere richting ook weer open voor het verkeer.

Niet voor het eerst

Vorig jaar zijn tientallen ongevallen gebeurd in de Beverentunnel. Bij verschillende waren ook vrachtwagens betrokken. Nochtans zijn in het verleden al maatregelen genomen waaronder tunneldosering, zegt de burgemeester van Beveren Marc Van de Vijver (CD&V) aan VRT NWS.

Tunneldosering wordt toegepast bij file. Dan wordt het verkeer in de tunnel gedoseerd om ongevallen te voorkomen. Volgens Van de Vijver moet daarvoor het onderzoek afgewacht worden. "We moeten eerst de precieze oorzaak kennen van het ongeval", zegt hij. "Dat zal de komende dagen aan de oppervlakte komen. Op basis daarvan kunnen we kijken of er moet bijgestuurd worden."

Lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

Volgens ooggetuigen zou de tunneldosering niet gewerkt hebben. Dat "gerucht" was ook de burgemeester al ter ore gekomen. "Er zal moeten gekeken worden of het systeem gewerkt heeft", zegt hij daarover in "Spits" op Radio 2. "Als het niet zou gewerkt hebben, moeten we ook kijken waarom het niet gewerkt heeft."

Herbeluister hieronder het gesprek in "Spits" op Radio 2:

Meest gelezen