Brugs maatwerkbedrijf zoekt dringend 50 extra personeelsleden

Het sociaal tewerkstellingsbedrijf Footstep uit Brugge zoekt nog vijftig personeelsleden,  het liefst zo snel mogelijk. Het bedrijf gaat daarvoor samenwerken met de VDAB en de stadsbesturen van onder meer Brugge en Blankenberge.  

Het sociaal tewerkstellingsbedrijf Footstep is een belangrijke werkgever in de regio Brugge.  Het telt ruim 500 personeelsleden, vooral mensen dan die moeilijk in een gewoon bedrijf terecht kunnen. Mensen met een beperking, bijvoorbeeld.  Footstep biedt dan ook veel diensten aan: van catering tot groenonderhoud en poetshulp. En er is ook een afdeling waar elektronica  gemonteerd en producten verpakt worden. Het bedrijf wil graag verder groeien, maar kampt met een tekort aan personeel. Er kunnen zeker nog vijftig mensen terecht.

Desnoods een busje inleggen

De extra personeelsleden blijken moeilijk te vinden. "Het aantal mensen dat nog een job zoekt is de voorbije jaren sterk gedaald", zegt directeur Guy Vanhoutte, "alle bedrijven merken dat nu. Daarom hebben we beslist om te zoeken in een ruimere regio dan Brugge, in een cirkel van zo'n twintig kilometer min of meer, dus ook in steden als Blankenberge en Oostende. Als blijkt dat er in die steden wel interesse is, maar dat de mensen het wat ver vinden om tot in Brugge te komen dan zijn we zelfs bereid om een busje in te schakelen om hen dagelijks op te pikken."

Jobdag

In de zoektocht naar personeel krijgt Footstep de hulp van een aantal stadsbesturen en van de VDAB. Op woensdag 5 maart organiseren ze samen een jobdag waar je meer uitleg kan krijgen over het bedrijf en workshops kan volgen. 

Meest gelezen