Vooral pendelaars en toeristen welkom op heringerichte snelwegparking in Gentbrugge 

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) laat de snelwegparking in Gentbrugge nog dit jaar omvormen tot een parking voor pendelaars en toeristen. Voor vrachtwagens blijven er nog enkele plaatsen om kort te rusten. De heraanleg past in de vernieuwing van alle zeven Vlaamse snelwegparkings. Daar heeft Vlaanderen 10 miljoen euro voor vrijgemaakt.

In het nieuwe plan voor de zeven Vlaamse snelwegparkings is sprake van drie soorten parkings. Een eerste soort is een parking voor pendelaars en toeristen, waar enkele vrachtwagens welkom blijven om kort te pauzeren. Daarnaast komen er parkings die voornamelijk ingericht worden voor vrachtwagenchauffeurs. Ze zullen er ook kunnen overnachten. Daar zijn dan ook enkele plaatsen voor auto's voorzien. Een derde type is de combinatieparking met een evenredig aantal plaatsen voor gewone auto's en vrachtwagens. 

Situatie in Gentbrugge

"De snelwegparking in Gentbrugge wordt een parking voor vooral personenwagens. Vrachtwagenchauffeurs gaan er wel nog kunnen staan om even uit te rusten", zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer. "Gentbrugge zal dit jaar nog worden heringericht. Parkings met faciliteiten voor vrachtwagenchauffeurs komen vooral dichter bij de kust." 

kasto80

Meest gelezen