Europese Commissie wil mening van burger horen over Europees kankerbestrijdingsplan

De Europese Commissie wil voor het eind van het jaar een Europees kankerbestrijdingsplan voorstellen. Burgers kunnen tot 3 maart via een website aangeven wat er volgens hen in dat plan moet worden opgenomen.

Het initiatief voor de openbare raadpleging is vandaag voorgesteld naar aanleiding van Wereldkankerdag. Het kankerbestrijdingsplan waar de Europese Commissie aan werkt, draait rond verschillende zaken: preventie, vroegtijdige opsporing en diagnose, behandeling en zorg, en levenskwaliteit. 

Met de openbare raadpleging krijgen burgers en belanghebbenden de kans aan te geven hoe deze zaken volgens hen het best worden aangepakt.De resultaten van de raadpleging zullen worden meegenomen in het plan en worden gebruikt om de gebieden en de reikwijdte van toekomstige acties te bepalen. 

Meer informatie over het Europees kankerbestrijdingsplan en de openbare raadpleging is terug te vinden op de website van de Europese Commissie.

Meest gelezen