Brusselse brandweer redt heilige ibis op binnenplaats in Vorst

De brandweer van Brussel heeft een heilige ibis bevrijd, die zat op de binnenplaats van een woning in Vorst. Het is een vogel die normaal gezien enkel in Afrika voorkomt, waarschijnlijk is hij ontsnapt. 

De heilige ibis werd maandagmorgen aangetroffen op de binnenplaats van een woning in de Haveskerkelaan in Vorst. De heilige ibis is een vogel die in het oude Egypte als god werd vereerd en nu normaal gezien enkel ten zuiden van de Afrikaans woestijn, in Zuid-Irak en in Egypte voorkomt. Waarschijnlijk is het dier ontsnapt bij een particulier, maar de brandweer is nog op zoek naar de eigenaar.

Geringde vogel

Omdat er geen personeel beschikbaar was bij de gecontacteerde dierenbeschermingen, werd de Brusselse brandweer opgeroepen. Walter Derieuw, woordvoerder van de brandweer van Brussel: "De heilige ibis is door onze speciaal opgeleide mensen van het Animal Rescue team opgehaald. De vogel is daarna overgebracht naar het Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van Vogels (KBVBV) in Anderlecht. Daar zullen ze proberen de eigenaar van de vogel te vinden, want de vogel  is geringd." De heilige ibis verkeert trouwens in goede gezondheid. 

Meest gelezen