Herman Brusselmans brengt 80e boek uit

Herman Brusselmans brengt vandaag een nieuw boek uit: "Bloed spuwen naar de hematoloog", een boek waarin het hoofdpersonage in een coma ligt. Het is al het 80e boek van de 62-jarige Gentenaar, maar hij is het schrijven nog lang niet beu. Daarnaast kijkt Brusselmans ook uit naar het vaderschap, "en daar zal mijn schrijfwerk niet onder lijden!"

Met zijn 80e roman in de winkelrekken, bestaat er geen twijfel over: Brusselmans is een veelschrijver. "Elke dag zit ik urenlang te schrijven.  Ik heb momenteel ook 6 colums lopen. Maar ik schrijf heel graag, dus het kost mij weinig moeite. Ik schrijf het liefst zo veel mogelijk."

"Bloed spuwen naar de hematoloog"

"Voor de titel van dit boek heb ik eens wat verder gezocht dan anders", vertelt de auteur in Start Je Dag op Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Mijn vorig boek heette bijvoorbeeld "De Tafel", heel eenvoudig. Nu wilde ik een titel waarbij mensen zich afvragen waar het op slaat, wanneer ze het in de boekenwinkel zien liggen."

Zoals de titel al doet vermoeden, speelt het verhaal zich (deels) af in een ziekenhuis. "Het hoofdpersonage ligt in een coma", verklapt Brusselmans. "En dat hoofdpersonage heeft mijn naam. Het is een ik-roman." 

Brusselmans als comapatiënt

"In het boek gaat het ten eerste over: hoe is hij in het ziekenhuis terechtgekomen? En ten tweede: wat gebeurt er allemaal in zijn hoofd, in dit geval als comapatiënt? Want als je in coma ligt, ben je niet dood. Alles werkt nog perfect, alleen ben je je er zelf niet bewust van."

Brusselmans heeft voor het schrijven van dit boek research gedaan bij mensen die ooit in een coma lagen. "Ik heb met verschillende mensen gesproken. Achteraf, wanneer ze uit de coma komen, blijkt dat ze toch van alles hebben meegemaakt tijdens die periode."

"Maar natuurlijk heb ik het een beetje naar mijn eigen hand gezet", lacht hij. "Alles wat zich in mijn hoofd afspeelt, gebeurt op één dag: 11 januari 1962. Da's een speciale dag voor mij. Waarom? Daarvoor moet je het boek lezen!"

Binnenkort papa Brusselmans?

Herman Brusselmans is 62, maar sluit het vaderschap nog niet uit. "We zijn er volop mee bezig!" doet hij uit de doeken. Hij vermoedt dat een kind zijn schrijfwerk niet zou belemmeren, "want - als alles goed gaat - ben je in het ouderschap met twee".

"Mijn vriendin en ik hebben ook net een nieuwe hond, Aquí. Daar kruipt veel tijd in, we gaan er vijf keer per dag mee wandelen... Maar mijn schrijfwerk lijdt daar niet onder. Er schiet zeker nog genoeg tijd over voor een kind!"

kasto80

Meest gelezen