Krantenvrouw Belinda uit Maaseik: "Ik weet niet of verbod op tabaksreclame effect heeft"

Vanaf volgend jaar wordt tabaksreclame in ons land helemaal verboden, dat heeft de kamercommissie volksgezondheid unaniem beslist. Belinda Bielen van tabakswinkel "Bij Rooske" in Maaseik heeft haar twijfels of het verbod van tabaksreclame effect zal hebben. 

"Bepaalde maatregelen hebben effect", zegt Belinda Bielen. "Zoals het feit dat je op bepaalde plaatsen niet mag roken, bijvoorbeeld op café of op openbare plaatsen. Je merkt dat mensen daardoor minder gaan roken. Maar het verbod op tabaksreclame is vooral vervelend voor de verkopers. We weten ondertussen dat het niet gezond is, maar dit gaat niet helpen."

De druppel teveel

Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, vindt dat de overheid meer rekening moet houden met winkeliers die tabak verkopen. Want volgens Unizo hebben heel wat krantenwinkels het al moeilijk om het hoofd boven water te houden, dat zegt ook uitbaatster Belinda: "We hebben het moeilijk, de verkoop van tijdschriften gaat achteruit en dit komt er weer bovenop. Voor veel handelaars gaat dat de druppel teveel zijn."

Meest gelezen