Cent Pur Cent

Limburgs make-upmerk Cent pur Cent: "Een klein beetje make-up voor kankerpatiënten kan het innerlijk een boost geven"

Elke dag zijn er mensen die geconfronteerd worden met de diagnose kanker. Door de chemotherapie die ze moeten volgen, kan het lichaam erg aftakelen. Zo kan hun haar uitvallen en wordt hun huid kwetsbaarder. Caroline Rigo van Cent pur Cent heeft daarom een make-uplijn ontwikkeld van natuurlijke producten, die ideaal is voor kankerpatiënten en hun gevoelige huid.   

We proberen allemaal wel eens wat gezonder te eten en te leven. Maar hoe zit het eigenlijk met al die make-up die we op ons gezicht smeren? Is die wel zo gezond? Dat vroeg Caroline Rigo zich ook af. Samen met haar team heeft ze een make-uplijn ontwikkeld op basis van alleen maar pure producten. “We zijn ons toen gaan afvragen wie zulke natuurlijke make-up kon gebruiken”, zegt Caroline. ‘Uiteindelijk zijn we de producten gaan maken voor kankerpatiënten, zodat ook zij zich kunnen maquilleren als ze dat willen.”

 

Gevoelige huid

"Parfum gebruiken is voor een kankerpatiënt vaak een onmogelijke zaak. Daarom hebben we in onze make-uplijn geen parfum gebruikt maar alleen maar natuurlijke mineralen verwerkt”, zegt Caroline Rigo. Doordat er in onze producten geen bewaarmiddelen zitten en er geen water aan is toegevoegd, zijn ze voor kankerpatiënten veel beter te verdragen.  “En mensen die chemotherapie ondergaan, voelen zich vaak slecht en door dat kleine beetje make-up krijgen ze toch een innerlijk boost.  Dat is voor ons het belangrijkste”, zegt Rigo.

 

Actie Wereldkankerdag

"Doorheen het jaar worden er verschillende workshops met onze producten georganiseerd in apotheken", vertelt Caroline Rigo. “Maar uit ervaring weten we dat mensen die chemo ondergaan, niet graag samenzitten met anderen." Speciaal voor Wereldkankerdag organiseert Cent pur Cent daarom workshops waar patiënten tijdens een een-op-eengesprek advies krijgen over make-up. De workshops zijn volledig gratis.

 

 

Meest gelezen