Ongeval Beverentunnel: burgemeester wil maatregelen voor verkeersveiligheid herbekijken

Bij een zwaar ongeval in de Beverentunnel in de Waaslandhaven is een autobestuurder omgekomen en zijn 5 mensen zwaargewond geraakt. Er werden 44 mensen lichtgewond. Bij het ongeval waren twee bussen, drie vrachtwagens en een personenwagen betrokken in een kettingbotsing. Er zijn in het verleden al vaak ongevallen gebeurd in de Beverentunnel. Daarom werd vorig jaar een systeem van tunneldosering ingevoerd. De burgemeester van Beveren wil dat systeem evalueren.

Het ongeval is in de vroege namiddag gebeurd in de tunnel richting Nederland. De Beverentunnel ligt in de Waaslandhaven, het is een verbinding tussen Linkeroever en de Antwerpse ring R2. 

De gewonden zijn naar ziekenhuizen in Antwerpen en in het Waasland gebracht. De niet-gewonde slachtoffers werden opgevangen bij een naburig bedrijf onder begeleiding van de medische diensten. In totaal waren een 100-tal personen betrokken bij het ongeval.

Verkeersmaatregelen

Omdat er al verschillende ongevallen in de Beverentunnel zijn gebeurd, werden vorig jaar maatregelen genomen. Het verkeer moest vertragen, bij files naar 1 rijstrook, en gedoseerd door de tunnel rijden. 

Er zijn geruchten dat het systeem van tunneldosering op het moment van het ongeval niet werkte. Die geruchten heeft de burgemeester Marc Van de Vijver van Beveren ook opgevangen en hij wil het laten onderzoeken: “Er zal moeten gekeken worden of het systeem gewerkt heeft”, zegt  hij daarover bij ‘Spits’ op Radio 2. Als het niet zou gewerkt hebben, dan moeten we ook kijken waarom het niet gewerkt heeft.”

Hij wil ook onderzoeken of de maatregelen die genomen zijn moeten bijgestuurd worden. 

kasto80

Meest gelezen