Foto Kurt bvba, Foto Kurt

Gents operagebouw wordt groter na renovatiewerken: stadsbestuur wil oude vredegerecht aankopen

Om het operagebouw in Gent te renoveren en uit te breiden moet het oude vredegerecht aangekocht worden. Dat gebouw zou dan ook gerenoveerd worden om er kantoren en ruimtes voor de artiesten in onder te brengen.

Stad Gent wil de opera uitbreiden en renoveren. Ze wil daar een aanpalend gebouw voor kopen en herinrichten. Gent maakt daar anderhalf miljoen euro voor vrij. Binnen de vier jaar zouden de werken moeten starten. 

Uitbreiding operagebouw

Het oude vredegerecht vlak naast het operagebouw in Gent wordt misschien deel van het operagebouw. “Het gebouw is nu nog in handen van de Regie der Gebouwen, maar we willen het graag aankopen”, zegt schepen van cultuur Sami Souguir (Open VLD).

Het oude vredegerecht zou dan tijdens de verbouwingen in 2024 eengemaakt worden in het operagebouw. “In het nieuwe deel komen kantoren, artiestenloges, kleine repetitiezalen, ontmoetingsruimtes en een artiestenrestaurant", aldus schepen Souguir.

Wel al geld, nog geen gebouw

Stad Gent moet nog onderhandelen over de aankoop van het gebouw maar rekent erop dat dat goed komt. “Het gebouw is eigenlijk al voorzien in de plannen voor het operacomplex. In dat masterplan wordt het hele bouwblok eengemaakt.” Stad Gent had al 1,5 miljoen euro voorzien in de begroting voor de plannen.

In 2024 jaar starten de renovatiewerken aan het operagebouw.

kasto80

Meest gelezen