Oud militair domein in Sint-Katelijne-Waver wordt dan toch niet "Boeferbos", er komt een nieuwe oproep

Het oude militaire domein in Sint-Katelijne-Waver, op de grens met Mechelen, zal dan toch niet de naam 'Boeferbos' krijgen. Die naam werd geselecteerd uit de vele inzendingen van de inwoners die de naam mee mochten kiezen. Maar 'boefer' zou een wat neerbuigende naam zijn voor 'beroepsmilitair'. Daarom is er nu een nieuwe oproep. 

 

De gemeente Sint-Katelijne-Waver en het Agentschap voor Natuur en Bos willen het oude militaire domein Kauwendaal omvormen tot een groene zone met speelbos en hondenlosloopzone. Daar hoorde een nieuwe naam bij. Vorig jaar deden ze een oproep om mee na te denken over een naam. Er kwamen 92 voorstellen binnen, waaruit onder meer "Boeferbos" werd geselecteerd.

"De naam 'Boeferbos' is geen goede keuze,"  zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). "Het zou niet goed over komen bij de militairen. We kunnen nooit tegenhouden hoe de mensen dit bos in de volksmond zullen noemen, maar officieel krijgt het een andere naam."

Nieuwe oproep

"Natuur en Bos gaat nu een nieuwe oproep lanceren naar de inwoners. Zij zullen nu mogen kiezen tussen de namen 'Esbrouckbos', 'Zavelenbergbos' of 'Moermansbos'. De uiteindelijke beslissing ligt bij Natuur en Bos want zij zijn eigenaar van het domein.

Meest gelezen