Overstromingen langs de Moezel in Duitsland en Luxemburg

Langs de Moezel, in de Duitse deelstaten Saarland en Rijnland-Palts en in het Groothertogdom Luxemburg, zijn verschillende straten en huizen ondergelopen. De Moezel staat 5 meter hoger dan normaal, omdat het de voorbije dagen veel geregend heeft in het noordoosten van Frankrijk, waar de Moezel ontspringt. 

Vooral de buurt rond Trier is zwaar getroffen, maar ook in toeristische stadjes als Ediger, Cochem en Bernkastel loopt het water over de kaaimuren. 

Het scheepvaartverkeer op de Moezel ligt intussen stil. Het water zou nog blijven stijgen tot vanavond, daarna zou het geleidelijk gaan dalen. Op heel wat plaatsen zijn wegen afgesloten.

In Koblenz beginnen ze vanmiddag met de bouw van een nooddam, om delen van de stad tegen het hoogwater te beschermen. Koblenz ligt aan de samenvloeiing van Rijn en Moezel, en kreeg in het verleden al vaak af te rekenen met hoogwater.

Niet alleen langs de Moezel, ook op andere plaatsen in Rijnland-Palts zijn volgens de openbare omroep SWR verschillende wegen afgesloten, en huizen en kelders ondergelopen. In het kuuroord Bad Kreuznach werden op verschillende plaatsen nooddammen gebouwd, omdat de rivier de Nahe in de straten dreigde te lopen.

Meest gelezen