AP

Proces tegen Harvey Weinstein even opgeschort na paniekaanval van getuige

Een vrouw die de vroegere Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein ervan beschuldigt haar tweemaal te hebben verkracht, moest haar getuigenis in de zaak tegen de filmproducent staken. Jessica Mann kreeg tijdens de verhoring door de verdediging een paniekaanval, waarna de rechter de zaak voor de rest van de dag opschortte.

Jessica Mann is een van de belangrijkste getuigen in het proces tegen filmproducent Harvey Weinstein. Ze werd vijf uur lang verhoord door de advocate van Weinstein en brak herhaaldelijk in tranen uit. Toen ze ook na een kleine pauze niet meer tot rust kwam, schortte de rechter de zitting voor die dag op.

De verdediging van Weinstein had aangevoerd dat Mann een leugenaar is die Weinstein manipuleerde. De advocate kwam met e-mails van Jessica Mann die ze verstuurde na een van de vermeende verkrachtingen, waarin ze zich liefhebbend opstelt. Mann moest een van de mails voorlezen, daarin bedankte ze Weinstein voor zijn steun en stelde ze dat hij haar heeft "geleerd om een vrouw te zijn".

Meest gelezen