Jeroen Desmecht

Voetbalsters in Sint-Amandsberg krijgen training van Red Flames-kapitein en Gouden Schoen Tessa Wullaert

Maandagavond is Red Flames-kapitein en voetbalinternational Tessa Wullaert (26)  afgezakt naar voetbalclub JAGO in Sint-Amandsberg, bij Gent. Ze vergezelde de jonge voetbalsters bij de training en stuurde hen bij waar nodig.

Voor het tweede keer op rij woonde stervoetbalster Tessa Wullaert een training bij in Sint-Amandsberg bij Gent. Ze nam ook uitgebreid de tijd om truitjes te signeren en foto’s te nemen.

Veel zenuwen voor voetbalidool

Wullaert vergezelde trainer Loïc en gaf de 60 jonge voetbalsters een pak tips voor hun voetbalspel. “Het geeft hen echt een boost om hun idool te zien. Maar zijn wel enorm zenuwachtig”, lacht trainer Loïc. “Maar dat is enkel omdat ze zo’n voorbeeld is voor hen, meer dan bijvoorbeeld Romelu Lukaku, want Tessa is een vrouw.”

Ik keek er heel hard naar uit want later wil ik ook bij de Red Flames
Kaat (10)

“Het is al de tweede keer dat ik kom en het is altijd heel leuk. De meisjes zijn altijd heel enthousiast”, zegt Tessa Wullaert. “Ik geef hen oefeningen en tips. Ze krijgen natuurlijk al een goede training maar ik help graag een handje mee.”

Ik heb al een handtekening van haar, maar het is nog steeds spannend om haar te zien.

Suza (11)

Wullaert gaat niet enkel voor de handtekeningen en de foto’s. “Voor mij is het heel belangrijk, zij zijn de toekomst van het vrouwenvoetbal. Mijn wens is vooral dat er meer kunnen doorstromen naar het professionele voetbal.”

Jeroen Desmecht
kasto80

Meest gelezen