Belga Image

Volvo stopt treinverbinding tussen de Chinese stad Xi'an en Gent door coronavirus

De Volvo Group heeft de treinverbinding tussen de Chinese stad Xi'an en Gent stopgezet als veiligheidsmaatregel in verband met het coronavirus. Dat betekent dat er vanuit China geen enkele trein met wagens meer rijdt richting Gent. Omgekeerd kan dat voorlopig nog wel.

Sinds midden vorig jaar heeft Volvo een rechtstreekse spoorverbinding tussen North Sea Port en de Chinese stad Xi'an voor het vervoer van hun wagens. Het bedrijf maakt er twee keer per week gebruik van. Omdat de productie in de Chinese fabrieken voorlopig stopgezet is als veiligheidsmaatregel door het coronavirus mogen de treinen die vanuit China komen niet rijden. "Dat heeft de Volvo Group beslist", legt Barbara Blomme van Volvo Cars Gent uit. "Voorlopig blijven de treinen omgekeerd, van Gent naar China, met een tussenstop in Polen, wel nog rijden." Die tussenstop is nodig voor het geval er niet kan worden doorgereden naar China, de wagens kunnen daar tijdelijk gestockeerd worden.

Wat met Belgisch personeel dat in China zit?

Het bedrijf volgt de richtlijn van de Wereldgezondheidsorganisatie: "Onze mensen mogen voorlopig niet van en naar China vliegen. Alle geplande zakenreizen zijn voorlopig geannuleerd." Ook de Chinese en andere buitenlandse collega's kregen de opdracht om binnen China zelf niet te vliegen. "We hebben heel veel mensen in de Chinese fabrieken en er wordt binnen het bedrijf heel veel gereisd. Er zijn ook Belgen die af en toe in China verblijven voor het werk."

Geen probleem voor Gentse vestiging

Voorlopig is er voor de Gentse vestiging van Volvo geen probleem. "Volvo Gent blijft produceren en doet alles zoals normaal." Mensen die nu wel al uit China zijn teruggekeerd, krijgen wel de raad om eerst twee weken thuis te werken. "Ze worden dus eigenlijk in een soort van quarantaine geplaatst."

kasto80

Meest gelezen