Videospeler inladen...

935 banen bedreigd bij farmabedrijf GSK, de grootste werkgever van Wallonië

Bij het farmabedrijf GSK zijn tot 720 banen bedreigd in ons land. Het bedrijf herstructureert. Het zal allicht ook 215 tijdelijke contracten niet hernieuwen. Bij GSK – een Brits bedrijf - werken in ons land 9.000 mensen in vestigingen in Waver, Rixensart en Gembloux. 

De mededeling van de geplande ontslagen viel tijdens een bijzondere ondernemingsraad bij GSK, dat in ons land vaccins maakt. GSK is de grootste werkgever van Wallonië en de site in Waver is volgens het bedrijf de grootste vaccinproductiesite ter wereld.

De banen sneuvelen omdat GSK meer wil automatiseren. Tegelijk wil het bedrijf meer investeren in  onderzoek en ontwikkeling, en wil het sneller nieuwe vaccins op de markt brengen. Er is sprake van een investering van 500 miljoen euro in de Belgische infrastructuur de komende drie jaar.

De vestiging van GSK in ons land heet officieel GSK Vaccines, het is een van de drie afdelingen van het Britse bedrijf GSK, naast Pharma en Consumer Healthcare. Het herstructureringsplan zal die drieledige structuur veranderen in een tweeledige, met een biofarmabedrijf genaamd “New GSK” en een tweede bedrijf dat actief zal zijn rond consumentengezondheidszorg.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het gesprek met de woordvoerster van GSK, Elisabeth Van Damme:

Videospeler inladen...

Meest gelezen