Antennes op oude gemeentehuis in Sint-Katelijne-Waver moeten weg: “Aanslag op ons erfgoed”

Oppositiepartij ‘Samen Anders’ in Sint-Katelijne-Waver wil dat de gemeente vier grote, witte antennes laat weghalen op het dak van het oude gemeentehuis. “Mensen spreken er schande van. Ze vinden het een aanslag op ons erfgoed”, zegt gemeenteraadslid Tom Ongena van ‘Samen Anders’.

In december verschenen er plots vier witte antennes van telecomprovider Telenet op het torentje van het oude gemeentehuis in het centrum van Sint-Katelijne-Waver. Het oude gemeentehuis is in privéhanden en de eigenaar heeft een overeenkomst met Telenet.

Erfgoed

Oppositiepartij ‘Samen Anders’ vraagt nu dat die antennes weggehaald worden. “Ze ontsieren het mooiste historische gebouw van Sint-Katelijne-Waver”, zegt gemeenteraadslid Tom Ongena. “Dat oude gemeentehuis staat ook op de inventaris van bouwkundig erfgoed. Het is daarbij ook een van de weinige gebouwen in Sint-Katelijne-Waver met erfgoedwaarde. Mensen spreken er schande van. Ze vinden het een aanslag op ons erfgoed”, aldus Ongena. 'Samen Anders' stelt voor dat de gemeente een procedure opstart die het oude gemeentehuis laat erkennen tot beschermd monument.

Meest gelezen