Arena-zwembad in Deurne tijdelijk gesloten door loskomend plafond

Het Arena-zwembad in Deurne is tijdelijk gesloten uit veiligheidsoverwegingen. Stukken van het plafond dreigen los te komen. Momenteel wordt alles hersteld. Verwacht wordt dat het zwembad over maximaal twee weken weer opengaat.

Sinds maandag is het Arena-zwembad in Deurne tijdelijk dicht. De lamellen, dat zijn kleine latjes aan het plafond, zijn losgekomen. Die zouden op de hoofden van zwemmers kunnen vallen en daarom werd het zwembad uit veiligheidsoverwegingen gesloten.

Zwemclubs

Dat het zwembad tijdelijk sluit, is slecht nieuws voor de vier zwemclubs die daar actief zijn. “We zoeken nu in allerijl een oplossing voor onze 240 leden”, zegt Britt Verbeek van zwemclub Siriuslibra. “Die leden hebben hun zwemlessen al betaald, dus we willen hen ook verzekeren dat ze die krijgen. Momenteel bekijken we of ze de lessen later kunnen inhalen.”

Wanneer het zwembad opnieuw opengaat is nog niet duidelijk. De zwemclubs gaan er vanuit dat het Arena-zwembad maximaal twee weken gesloten zal zijn.

Meest gelezen