Brand in Gentse koffiebranderij zorgt voor verkeershinder

Woensdagnamiddag brak er brand uit in de kelderverdieping van koffiebranderij Vandekerckhove in de Brabantdam in Gent. De brandweer kon de brand snel onder controle krijgen. De Brabantdam was een tijd lang in beide richtingen afgesloten. 

De brandweer werd woensdagnamiddag opgeroepen voor een brand in koffiebranderij Vanderkerckhove in Gent. De brand brak uit in de kelder van de zaak. “Er was veel rookontwikkeling en dat maakte de brandbestrijding heel wat moeilijker”, vertelt Steven Van Vooren van de brandweer. De straat werd afgesloten. 

Dikke rookpluim

Door de dikke rookpluim werd de Brabantdam in beide richtingen afgesloten. Er konden geen trams en auto’s langs. “Verder is de schade beperkt”, gaat Steven Van Vooren verder. “Aan de machines in de koffiebranderij is er wat brandschade en ook in zaak zelf is er rookschade.”

Zaak ontruimd

“Toen we ter plekke kwamen, was de zaak al ontruimd”, zegt Van Vooren nog. “We hebben wel een aantal bewoners van de omliggende appartementsblokken gevraagd om hun woning te verlaten door de rook.”

Meest gelezen