Heisa rond dierenbeul in Buggenhout blijkt voorbarig

Op sociale media circuleren er foto's van mishandelde en vermoorde dieren in Buggenhout. Volgens de berichten zou er een dierenbeul aan het werk zijn, maar dat zou niet helemaal kloppen. Het gaat onder andere om bovenstaande foto.

Op de foto’s die via sociale media verspreid zijn, zie je een schaap dat in de nek gestoken is, een verstikte kat en drie konijnenkoppen in een bos. De foto’s waarschuwen voor een dierenbeul in Buggenhout, maar de drie foto’s hebben waarschijnlijk niets met elkaar te maken. 

In Buggenhout Bos heb ik alleen konijnenkoppen gezien
Boswachter Reinhart Cromphout

Verjaardagsfeestje

“In het bos hebben wij alleen drie achtergebleven koijnenkoppen gevonden”, vertelt boswachter Reinhart Cromphout van Buggenhout Bos. “De foto van het schaap en de kat komen bij mijn weten niet uit Buggenhout. Bovendien weet ik al hoe de konijnenkoppen in het bos terecht gekomen zijn en het is niet het werk van een beul."

"De konijnenkoppen zijn afkomstig van een verjaardagsfeestje dat iemand georganiseerd heeft voor zijn minderjarige zoon. De man heeft al met mij contact opgenomen en hij heeft zich verontschuldigd.” De man heeft de konijnen niet  vermoord, maar hij doet bij deze wel aan sluikstort. Er volgt dus een boete. 

Onderzoek

De politie van Buggenhout heeft de foto’s ook zien passeren op sociale media en zoekt nu uit of er meer aan de hand is. 

kasto80

Meest gelezen