De Douane

Illegale sigarettenfabriek opgerold in Zele

De douane heeft een bende opgerold die illegale sigaretten en tabak produceerde. Ze deden dat in een fabriekje in Zele.

In het gebouw werden twee productielijnen en een verpakkingslijn gevonden. De douane vond er ook 11,5 miljoen namaaksigaretten en 22 ton versneden tabak. Er werden elf mensen opgepakt, zij moeten voor de onderzoeksrechter verschijnen. 

Ook in Dendermonde en in Sint-Gillis-Waas vond de douane materiaal om illegale sigaretten te maken en nog eens 14 ton versneden tabak. 

Belastingen omzeilen

De nagemaakte sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor het Verenigd Koninkrijk. Als de sigaretten en tabak zouden verkocht worden, dan kon de bende zo ruim 12 miljoen aan belastingen en accijnzen ontduiken. 

kasto80

Meest gelezen