Eerste asielzoekers aangekomen in nieuw centrum Koksijde

In het nieuwe asielcentrum van Koksijde zijn vandaag de eerste asielzoekers aangekomen. Het gaat om een vijftigtal mensen. Het nieuwe asielcentrum zal tot 300 mensen opvangen.

De eerste asielzoekers komen van het asielcentrum van Bredene dat maandag definitief sluit. Het zijn vooral gezinnen. Later wordt de lichting uit Bredene aangevuld met asielzoekers die vanuit het aanmeldcentrum in Brussel aan Koksijde worden toegewezen. Het centrum van Koksijde wordt beheerd door Fedasil, dat is de Belgische overheidsdienst die asielzoekers opvangt. 

 

Er is een heel vlotte samenwerking met de gemeente en de politie

Thomas Vancraeynest van Fedasil

Stijging van vluchtelingen uit Midden- en Zuid-Amerika

De vluchtelingen komen uit Syrië, Irak en Afghanistan, maar het valt Fedasil op dat de groep uit Midden- en Zuid-Amerika toeneemt. Het centrum zal ook 40 jobs opleveren. Het blijft maximum tot 30 juni open.

Meest gelezen