Helft minder woningen op de site van Vetex in Kortrijk

In Kortrijk komen er maar half zo veel woningen op de site van de vroegere textielfabriek Vetex. 30 in plaats van 60. Het dossier sleepte al jaren aan, maar nu is er een overeenkomst bereikt. 

Rond de ontwikkeling van de site was er discussie tussen buurtcomité Tsjing Tsjang en de projectontwikkelaar. Tsjing Tsjang wou dat er zoveel mogelijk groen zou komen op de site. De projectontwikkelaar wou zoveel mogelijk woningen. In het masterplan is nu beslist het op 30 woningen te houden, de helft dus van wat oorspronkelijk was gezegd. 

 

Volgens ons is het een evenwichtig compromis

Floor Vandewalle van buurtcomité Tsjing Tsang

Hangjongeren

Er werd  jaren gepalaverd over de Vetex-site.  Er was ook sprake van hangjongeren en over vandalisme in de oude fabriekshallen. Dat leidde in 2018 zelfs tot een nachtelijk toegangsverbod dat een maand of twee werd aangehouden. Nu is er dus een compromis bereikt. Floor Vandewalle van buurtcomité Tsjing Tsjang is tevreden. Ook omdat in de plannen nu een stadspark en een buurthal vervat zijn. De stad Kortrijk investeert meer dan 1,3 miljoen euro, in de open ruimte en in de renovatie van het vroegere centrale gebouw.

Meest gelezen