©DESCAMPS K./HorizonFeatures/Leemage

Lier kampt met rattenplaag: "Laat geen etensresten achter"

De stad Lier vraagt aan haar inwoners om geen etensresten te laten rondslingeren en dieren niet te voederen. Dat trekt ratten en ongedierte aan. De laatste tijd zijn daar heel wat meldingen over binnengekomen.

Lier krijgt de laatste tijd steeds frequenter meldingen over overlast door ratten en ongedierte. De stad wil haar bewoners daarop wijzen.

Twee oorzaken

"Mensen geven de eenden langs de waterlopen eten en dat trekt niet alleen eenden aan, maar ook ratten en ander ongedierte. We roepen dus op om dat niet meer te doen, hoe plezierig het ook is", spoort de burgemeester van Lier Frank Boogaerts aan. "We zien ook dat sommige bewoners huisvuil en etensresten achterlaten in de tuin. Ook dat trekt ongedierte aan."

Als je een probleem hebt met ratten, kan je altijd de stadsdiensten bellen want Lier heeft een rattenvanger in dienst. 

Meest gelezen