Videospeler inladen...

Meer dan 30 reddingswerkers gedood door lawine in oosten van Turkije

In het oosten van Turkije zijn tientallen doden gevallen door lawines. Bij de doden zijn meer dan 30 reddingswerkers. Zij waren op zoek naar vermisten van een eerste lawine, maar werden op hun beurt bedolven onder de sneeuw. Het lawinegevaar in het gebied is nog altijd niet geweken.

Bijna 300 reddingswerkers en vrijwilligers waren uitgestuurd naar het bergachtige gebied rond Bahçesaray in de oostelijke provincie Van, die grenst aan Iran.

(tekst gaat voort onder de kaart)

Gisteravond was daar een lawine terechtgekomen op een snelweg. Daarbij raakten een sneeuwruimer en een minibus bedolven. Verschillende inzittenden konden zich redden, maar er waren ook vijf doden en twee vermisten.

Bij de zoektocht naar vermisten deed zich een tweede lawine voor. Daarbij raakten tientallen reddingswerkers en vrijwilligers bedolven. Zeker 33 van hen overleefden het niet. Verschillende anderen zijn vermist. 

(tekst gaat voort onder de foto)

DHA

Zo'n 30 reddingswerkers konden zich in veiligheid brengen of werden gered. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht, sommigen zouden in kritieke toestand zijn. In totaal zijn meer dan 60 mensen bij de lawines gewond geraakt.

Na de tweede lawine zijn meer reddingsteams naar het gebied gestuurd, maar hun werk wordt belemmerd door hevige sneeuw, wind en mist. Het lawinegevaar is nog altijd niet geweken. 

Bekijk hier de beelden van na de tweede lawine:

Videospeler inladen...

Meest gelezen