© Zoonar.com/Rob Byron - creative.belgaimage.be

Studierichting Latijn-skaten kiezen: het kan vanaf september in Oostende

Leerlingen van Athena Oostende zullen vanaf volgend schooljaar hun lessenpakket kunnen combineren met skaten. De school biedt al langer een combinatie aan van klassieke onderwijsvakken met sport. Zo blijven leerlingen gemotiveerd en presteren ze beter.

De studierichting Latijn-skaten? Het klinkt wat vreemd, maar het kan vanaf september, uniek in Vlaanderen. Athena Oostende werkt daarvoor samen met de Skateboard Academy in Oostende. De gewone lesuren blijven, waardoor de leerlingen geen andere vakken verliezen. 

De combinatie onderwijs-sport bestaat al langer in Oostende. Zo kun je kiezen voor de combinatie met voetbal en basketbal, maar met skaten is het nieuw. Adjunct-directeur Lars Wallaeys: "De jongens en meisjes hoeven niet meer te kiezen tussen hun sport en hun studies. Ze kunnen het perfect combineren. We merken dat de leerlingen die kiezen voor sport gedreven zijn en echt iets willen bereiken. Dat straalt af op hun schoolse prestaties." 

Leerlingen die studies combineren met sport zijn vaak gedreven en willen iets bereiken.

De Oostendse Push Skate Academy bestaat vier jaar en telt intussen 150 leden. Levi Vermote: "In Oostende is er een echte skatecultuur. Er zit heel wat talent. Skaten is nu ook een olympische discipline. Dat we kunnen samenwerken met een school, kan de sport alleen maar ten goede komen."

Meest gelezen