Foto: Belga

Nieuwe tram tussen centrum Brussel en Militair Hospitaal rijdt dwars door Neder-Over-Heembeek

Tegen 2025 moet een nieuwe tramlijn het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek verbinden met het centrum van Brussel. De nieuwe tramlijn zal onder meer langs het Peter Benoitplein lopen, door het centrum van de gemeente Neder-Over-Heembeek.

De route van de nieuwe tramlijn gaat van het Militair Hospitaal naar het Rogierplein en doet onderweg onder meer het winkelcomplex Dockx Bruxsel en het Noordstation aan. Bewoners, gebruikers en bedrijven werden nauw betrokken bij het uittekenen van het tracé. 

Bewoners en handelaars mogen mee beslissen over de aanleg van fietspaden, voetpaden, groene zones, ... rond de tramlijn

Brieuc de Meeûs, CEO MIVB.

Ook bij de aanleg van de tramlijn zal burgerparticipatie centraal staan. "Een nieuw burgerpanel met omwonenden en handelaars wordt gevormd om zeer concreet het profiel van het wegdek te bepalen, de beveiliging van de kruispunten, de breedte van de voetpaden, de aanleg van fietspaden, parkeerzones, groene ruimtes enz.", aldus Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB.

De werken aan de tramlijn moeten beginnen in 2023. In 2025 zou de eerste tram dan moeten rijden. Het hele project kost zo'n 30 miljoen euro. 

Meest gelezen