Videospeler inladen...

Stefaan Nuytten vierde kandidaat om voorzitter te worden bij Open VLD

Stefaan Nuytten uit Koksijde is de vierde kandidaat-voorzitter voor de partij Open VLD.  Het is trouwens de derde kandidaat met West-Vlaamse roots, na Bart Tommelein en Els Ampe, die Open VLD wil leiden. Els Ampe is afkomstig uit Oostende, maar woont nu wel in Brussel.

Vier kandidaten zijn er intussen: Bart Tommelein, Els Ampe, Egbert Lachaert en nu dus ook Stefaan Nuytten, een naam die bij veel mensen wellicht niet meteen een belletje doet rinkelen.

Hij deed in 2018 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en duwde de Lijst van de Burgemeester in Koksijde. Hij veroverde geen zitje in de gemeenteraad, maar Nuytten haalde tijdens de lokale campagne wel de media met zijn Neutelied en Neutebier.  Zijn slogan was dan ook toepasselijk "Nie Neuten", een verwijzing naar zijn familienaam. Stefaan Nuytten is 56 jaar. Hij is boekhouder, fiscalist en ondernemer.

"Geen voeling meer met de basis"

Nuytten wil dat er meer vanuit de liberale basis wordt gedacht. Niet de top moet alles opleggen aan de basis, het zijn de leden die moeten beslissen welke kant het moet opgaan, vindt hij. Die voeling met de basis is Open VLD volgens Nuytten kwijt.

In het begin heeft Gwendolyn Rutten heel goeie dingen gedaan voor de partij, maar de laatste tijd heeft ze steken laten vallen.

Stefaan Nuytten, kandidaat-voorzitter Open VLD

Slankere overheid en lagere belastingen

Nuytten wil terug naar de basis van het liberalisme. Hij wil dat de overheid helder werkt, zonder al te veel complexe toestanden. De ingewikkelde belastingbrief is voor Nuytten een duidelijk voorbeeld van hoe het niet moet. Het moet volgens hem simpeler, zo vertelt hij in onderstaande video:

Videospeler inladen...

"Ook onpopulaire beslissingen zijn nodig, maar leg uit waarom"

De vergrijzing betalen, dat doe je volgens Nuytten door met zijn allen langer te gaan werken. Geen leuke boodschap, maar hij moet verteld en uitgelegd worden, zegt de Koksijdenaar. Voor een klimaatplan geldt hetzelfde, vertelt hij in onderstaande video:

Videospeler inladen...

Wanneer de voorzittersverkiezingen van Open VLD zullen plaatsvinden, is nog niet duidelijk.

Meest gelezen