Videospeler inladen...

Twintig passagiers op cruiseschip Japan besmet met coronavirus

Op een cruiseschip met 3.700 mensen aan boord, voor de kust van Japan, zijn 20 mensen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Hongkong verstrengt intussen de maatregelen aan de grens met moederland China.

Alle 3.700 mensen op het schip zijn in quarantaine geplaatst, nadat het virus was opgedoken bij een man uit Hongkong, die een aantal dagen op het cruiseschip verbleef. De quarantaine houdt in dat iedereen zeker twee weken lang het schip niet mag verlaten.

Medici zijn sinds maandagavond bezig om de gezondheidstoestand van de passagiers en bemanning van de Diamond Princess te controleren. Passagiers die symptomen van het virus vertonen, moeten een test ondergaan. Gisteren bleek dat 10 mensen positief waren. Intussen is het aantal besmettingen opgelopen tot 20. De besmette personen zijn naar verschillende ziekenhuizen in Japan gebracht.

Op sociale media is de getuigenis opgedoken van een Britse passagier, die over zijn persoonlijke wedervaren vertelt vanuit zijn gedwongen verblijf in de kajuit. Bekijk hieronder zijn getuigenis, en bekijk beelden vanop het cruiseschip: (lees voort onder de video)

Videospeler inladen...

In Japan zijn nu tientallen mensen met het virus besmet, dat is het grootste aantal ziektegevallen buiten China. Daar gaat het inmiddels om 28.000 besmettingen. Het dodental in China is opgelopen tot zeker 563.

Hongkong sluit grens met China

De autonome Chinese regio Hongkong heeft intussen beslist om iedereen die vanuit het Chinese vasteland binnenkomt in quarantaine te plaatsen. Dat komt in principe neer op een volledige -tijdelijke- sluiting van de grens. Eerder waren de meeste grensovergangen al gesloten. Nu komen daar nog twee aanlegplaatsen voor cruiseschepen bij, en dus die quarantainemaatregel.

De volledige sluiting van de grens was onder meer een eis van een deel van het medisch personeel in Hongkong, dat daar ook enkele dagen voor gestaakt heeft. In Hongkong zijn tot nog toe 21 gevallen van besmetting bevestigd.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen