Videospeler inladen...

Tweede dode na zwaar ongeval in Beverentunnel, er komen bijkomende maatregelen

Er is een tweede slachtoffer overleden na het zware ongeval gisteren in de Beverentunnel in de Antwerpse haven. Bij dat ongeval waren twee bussen, een vrachtwagen en een auto betrokken. Het rijbewijs van de Bulgaarse vrachtwagen­chauffeur die inreed op de file is voor 15 dagen ingetrokken. Het Agentschap Wegen en Verkeer plant bijkomende maatregelen.

Sinds vanmorgen vijf uur is de Beverentunnel in de Antwerpse haven weer volledig open voor het verkeer. Gisteren bleef de tunnel urenlang dicht na een zwaar ongeval. Bij het ongeval waren twee bussen, een vrachtwagen en een personenwagen betrokken. Naast de twee doden zijn er nog 4 mensen zwaargewond geraakt en meer dan 40 lichtgewond.

De oorzaak van het ongeval wordt volop onderzocht, mogelijk was er een probleem met het systeem van de tunnel­dosering. Voor het onderzoek zal gebruik gemaakt worden van de camerabeelden in de tunnel. Het rijbewijs van de Bulgaarse vrachtwagenchauffeur die inreed op de file is alvast voor 15 dagen ingetrokken.  

Bijkomende maatregelen

De Beverentunnel is een van de gevaarlijkste plekken van ons land, waar geregeld ongelukken gebeuren. Er zijn al tal van maatregelen genomen om de situatie er veiliger te maken, onder meer een snelheidsbeperking en de tunneldosering. Het Agentschap Wegen en Verkeer plant bijkomende maatregelen om het verkeer er veiliger te laten verlopen. "In het voorjaar zal er een trajectcontrole ingevoerd worden", zegt Gilles Van Goethem van Wegen en Verkeer". 

Vlaams Verkeerscentrum: "systeem tunneldosering was actief"

Er loopt een onderzoek naar de oorzaak van de botsing, maar het Vlaams Verkeerscentrum is formeel: het systeem van tunneldosering was reeds voor het ongeval geactiveerd. Het systeem van tunneldosering is een maatregel waarbij één van de rijstroken vlak voor de tunnel tijdelijk afgesloten wordt tijdens de file.

Bij het uitrijden van de Beverentunnel in de richting van Nederland bevindt zich een drukgebruikte afrit die naar de haven leidt. "Op het moment van het ongeval was het erg druk in de buurt van de afrit, waardoor er nog volop file ontstond in de tunnel. Het effect van de tunneldosering, namelijk het oplossen van de file, was op dat moment nog niet volledig voelbaar", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. 

Bruyninckx benadrukt nog dat er naast tunneldosering nog een reeks andere maatregelen genomen zijn om de verkeersveiligheid te verhogen aan de Beverentunnel in de Antwerpse haven. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen