Videospeler inladen...

Vliegtuig breekt in stukken op landingsbaan in Istanbul: 3 doden en 179 gewonden

Op de Sabiha Gökçen-luchthaven van de Turkse stad Istanbul is een ongeluk gebeurd met een landend toestel. Het vliegtuig raakte van de landingsbaan en brak in drie stukken. Bij het ongeluk vielen 3 doden, 179 mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde op een landingsbaan van de internationale Sabiha Gökçen-luchthaven in het Aziatische stadsdeel van Istanbul.  

Op beelden is te zien hoe de romp van het toestel in drie stukken is gebroken. Er ontstond brand in het gedeelte van het toestel dat naast de landingsbaan belandde, maar die was snel geblust. 

(tekst gaat voort onder de foto)

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Op beelden is ook te zien hoe inzittenden via de linkervleugel en scheuren in de romp van het toestel worden geëvacueerd. Volgens de eerste berichten waren er geen dodelijke slachtoffers, maar rond middernacht liet de Turkse minister van Gezondheid weten dat er toch drie doden waren.

Er zijn ook 179 gewonden naar 18 ziekenhuizen in de omgeving gebracht.  

(tekst gaat voort onder de tweet)

Het vliegtuig, een toestel van de Turkse privéluchtvaartmaatschappij Pegasus Airlines, kwam uit de Turkse stad Izmir en had 177 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord. Op het moment van het ongeluk regende het hevig in Istanbul.

Een maand geleden, op 7 januari, raakte op hetzelfde vliegveld ook al een vliegtuig van Pegasus Airlines van de landingsbaan. Bij dat ongeluk vielen geen doden en gewonden.

Na het ongeluk is het luchtverkeer omgeleid naar de Atatürk-luchthaven, de grootste internationale luchthaven van Istanbul.

Bekijk hier beelden van het verongelukte vliegtuig:

Videospeler inladen...

Meest gelezen