Radio 2

Bewoners WoninGent-residentie zitten al dagen zonder warm water

De bewoners van de WoninGent-residentie in de Vaartstraat in Gent zitten al sinds zondag 2 februari zonder warm water. Dat komt door een kapotte boiler. Het zou gaan om meer dan zeventig gezinnen. De huisvestings­maatschappij is bezig met een oplossing. Vrijdag zou het probleem opgelost moeten zijn. 

Letterlijk en figuurlijk een koude douche voor de inwoners van de WoninGent-residentie aan de Palinghuizen: al vier dagen lang stroomt er bij niemand nog warm water door de kraan. “We zetten dan maar potten met water op het kookvuur. Maar ideaal is dat niet”, klinkt het bij de inwoners. 

Een weekje koud water, blijkbaar vinden ze dat normaal

Bewoner Freddy

“Hier zitten meer dan 70 gezinnen, onder wie heel wat ouderen en ook jonge kindjes”, zegt een inwoner. Huisvestingsmaatschappij WoninGent werkt aan het probleem, maar de situatie zal allicht nog tot vrijdag duren. “Blijkbaar vinden ze dat normaal”, vertelt Freddy. Hij woont al meer dan 35 jaar in het bewuste woonblok. “We zijn boos. De gebouwen zijn vervallen én ze kijken er niet naar om.”

Nieuwe boiler

"We hebben het probleem onderzocht", reageert Arno Morsa van WoninGent. "De boiler is kapot, maar we hebben intussen nieuwe stukken besteld. Deze worden vrijdag geleverd. Van zodra we die binnenkrijgen, wordt alles meteen geïnstalleerd. Vrijdag beschikken de bewoners weer over warm water."

WoninGent opnieuw in opspraak

Eind 2018 kwam WoninGent in opspraak naar aanleiding van een reportage van het VRT-programma "Iedereen kiest". Daaruit bleek dat de huisvestingsmaatschappij ongeschikt of onbewoonbaar verklaarde woningen alsnog verhuurde. Oppositiepartij N-VA Gent stapte in de nasleep met zeventien huurders naar de rechtbank. Vorige maand nog legde de rechter WoninGent een boete van 200.000 euro op.

kasto80

Meest gelezen