Videospeler inladen...

Belastinginspecteur in de gevangenis omdat hij "150.000 euro naar eigen rekening doorsluisde" 

Een 50-jarige belastinginspecteur uit Berlaar is gisteren aangehouden door de onderzoeksrechter in Mechelen. Hij zou op twee jaar tijd in totaal ongeveer 150.000 euro naar zijn eigen rekening hebben doorgesluisd. Daarvoor vervalste hij gegevens. "Hij paste het rekeningnummer aan op brieven over de terugbetaling van belastingen, zodat het geld op zijn eigen rekening terechtkwam", zegt Lieselotte Claessens van het parket.  

Het onderzoek kwam in oktober op gang, na een klacht van de Belgische Staat. Tijdens dat onderzoek kwam de omvang van de praktijken van de man aan het licht. Op twee jaar tijd verduisterde hij 150.000 euro. 

"De man werkte voor een team waarin bekeken wordt welke bedragen een belastingplichtige terugkrijgt", legt Lieselotte Claessens van het parket uit. "Hij manipuleerde die brieven, en verving het rekeningnummer door zijn eigen rekeningnummer."

"Om dat allemaal niet te doen opvallen, wijzigde hij ook nog het ondernemingsnummer op die brieven. Zo werd het geld ook nog naar de belastingplichtige doorgestuurd", zegt Claessens.

De onderzoeksrechter liet hem woensdag aanhouden in zijn functie als openbaar ambtenaar. Eerder deze week was er ook een huiszoeking uitgevoerd bij de man, waar documenten in beslag werden genomen. Morgen beslist de raadkamer of de man nog verder aangehouden blijft. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen