Blinde man valt in put: "Werfleiders moeten meer aandacht hebben voor veiligheid op een werf" 

In Wolvertem, Meise, is een blinde man in een werfput van netbeheerder Fluvius gevallen.  Gelukkig kwam de man er met de schrik van af, al roept hij werfleiders nu wel op om meer aandacht te hebben voor de veiligheid rond werven. 

Voor Steven Bladt is het niet altijd even gemakkelijk om op pad te gaan. Voor een blinde is de straat vaak een hindernissenparcours. Zo ook dinsdag toen hij in een werfput viel. "Volgens mij was de afbakening van de werf omgevallen, waardoor ik met mijn stok niet kon aanvoelen dat er daar iets was", vertelt hij  in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. 

Het kan iedereen overkomen, ook mensen die met een gsm rondwandelen 

Steven Bladt

De val viel gelukkig mee. "Naast een vuile broek en enkele kleine schrammen, heb ik niets", vertelt Steven opgelucht. Toch roept hij werfleiders op om hun werven beter te beveiligen. "Ik begrijp dat mensen hun werk moeten doen, maar zorg dan toch dat de put dicht of afgesloten is, zodat mensen er niet kunnen invallen. Want het kan iedereen overkomen, ook mensen die op hun gsm kijken terwijl ze aan het wandelen zijn." 

Volgens Roel Anciaux, schepen van Openbare Werken in Meise, treft netbeheerder Fluvius geen schuld. "Er zijn ernstige aanwijzingen dat iemand de afsluiting heeft verplaatst, terwijl die persoon niets met de werf had te maken." 

Meest gelezen