Damme vangt weer vluchtelingen op en koopt meteen ex-kazerne over

In Sijsele, bij Damme, worden vanaf eind maart weer asielzoekers opgevangen in de woonblokken van de vroegere kazerne. De stad heeft meteen ook een akkoord gemaakt met defensie om de terreinen over te kopen. Damme heeft al langer plannen met het gebied

Damme gaat weer vluchtelingen opvangen in de vroegere kazerne van Sijsele. Vijf jaar geleden zijn daar ook een tijdlang vluchtelingen ondergebracht.  Het stadsbestuur beklemtoont dat dat toen goed verlopen is. Damme wist meteen ook een overeenkomst uit de brand te slepen om de ex-kazerne over te kopen van defensie. Het stadsbestuur heeft al een tijdje plannen met het gebied. Het wil er evenementen laten plaatsvinden en meteen een nieuwe stadswijk bouwen.

Terreinen saneren

Burgemeester Joachim Coens is blij met de overeenkomst. Terwijl de vluchtelingen opgevangen worden al zal de stad bekijken hoe ze de gronden van de ex-kazerne kan saneren. "De kazerne is vroeger gebruikt als militaire basis en er zit wat benzine op sommige plaatsen. Dat zullen we nu laten verwijderen. Over de opvang op zich, maak ik mij weinig zorgen. Vier jaar geleden hebben hier 500 mensen tijdelijk onderdak gekregen. Dat is vlot verlopen. Nu gaat het om 'maar' driehonderd mensen, waarvan de helft gezinnen. Ik heb er dus alle vertrouwen in".

Meest gelezen