Videospeler inladen...

Hogesnelheidstrein ontspoort in de buurt van Milaan: 2 doden, tientallen gewonden

In de buurt van Milaan, in het noorden van Italië, is een hogesnelheidstrein ontspoord. Zeker twee wagons geraakten van de sporen, de twee machinisten overleefden het ongeval niet. Een dertigtal passagiers raakte gewond, niemand levensbedreigend.

De hogesnelheidstrein op de lijn Milaan-Bologna ontspoorde ter hoogte van de plaats Casalpusterlengo, in de noordelijke provincie Lodi. Op beelden van de ramp is één gekantelde wagon te zien. De voorste wagon, met de motor van de trein, heeft zich losgemaakt van de andere wagons en is enkele honderden meters verderop gestrand.

De twee treinbestuurders - allebei rond de dertig jaar oud - overleefden de crash niet. 27 passagiers raakten gewond. Volgens Italiaanse media verkeert niemand in kritieke toestand.

Het ongeluk gebeurde vanochtend vroeg. Sinds 5.30 uur ligt het treinverkeer op de hogesnelheidslijn tussen Milaan en Bologna stil. Wat er is misgelopen, is nog niet duidelijk. Brandweerlui zijn bezig met gewonden uit het wrak van de trein te halen.

 De voorste wagon, met de motor van de trein, heeft zich losgemaakt van de andere wagons en is enkele honderden meters verderop gestrand.
AFP or licensors

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen