Help, moet ik kopen of huren? Dit zijn de voor- en nadelen

Een huis huren of toch ineens kopen? Ben jij ook op dat kruispunt aanbeland? Je eigen huisbaas zijn, klinkt natuurlijk best aantrekkelijk. Maar is het dat ook, als je alle kosten meerekent? In deze YouTube-video zetten we voor jou alle voor- en nadelen op een rij.

Wanneer laat de huisbaas de verwarmingsketel nu eindelijk repareren? Wat gebeurt er als mijn huurcontract plots wordt opgezegd? En, aargh, is dat nu weer een nieuwe indexering van de huurprijs? 

We horen de diepe zucht van herkenning tot hier. Ofwel huur je zelf een huis of appartement, ofwel ben je als ouder of vriend des huizes al helemaal ingewijd in de kopzorgen van je hurende medemens.

Bon, kopen dan maar, zoals ruim 7 op de 10 Vlamingen vandaag al gedaan hebben? Allemaal goed en wel, maar weinig mensen trekken zomaar 200.000 euro uit hun binnenzak. En als je je eigen huisbaas bent, zijn natuurlijk ook alle bijkomende kosten en belastingen voor jouw rekening. 

Is huren dan misschien toch interessanter dan kopen? Of vegen de voordelen van jouw eigen stekje de nadelen vlot van tafel? In de eerste aflevering van onze nieuwe YouTube-reeks "Help" wegen we voor jou beide scenario's af.

Hou ook de volgende afleveringen van "Help" in het oog. Zo zoeken we nog uit hoe je op het einde van de maand meer geld kunt overhouden. En we hebben ook tips verzameld over hoe je geld het meeste kan opbrengen. Wordt dus zeker vervolgd.

Meest gelezen