Videospeler inladen...

Auto rijdt in op Israëlische soldaten in Jeruzalem: 14 gewonden

In Jeruzalem, in Israël, is een auto ingereden op een groep soldaten. Twaalf Israëlische militairen en twee burgers raakten gewond. Eén persoon is in kritieke toestand. De politie gaat uit van een aanslag.

Het ongeval vond plaats rond 1.45 uur lokale tijd (00.45 uur Belgische tijd). Een van de gewonden, een twintiger, werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De dertien andere slachtoffers waren lichtgewond en werden ook opgenomen in het ziekenhuis.

De bestuurder van de wagen kon ontsnappen. Hij zou zijn gevlucht in de richting van de Arabische wijken van Oost-Jeruzalem. De politie gaat uit van een aanslag door een Palestijn.

Steun van Hamas

De Palestijnse organisatie Hamas, die door Israël en het Westen als terreurorganisatie wordt beschouwd, verwelkomt de aanval en ziet het als een "antwoord" op het vredesplan van de Amerikaanse president Trump voor het Midden-Oosten. "De verzetsoperatie in het centrum van het bezette Jeruzalem is een concreet antwoord van ons volk op het vernietigingsplan van Trump", klinkt het in een mededeling van Hamas.

In het Amerikaanse vredesplan belooft Trump de Palestijnen een eigen staat, maar dan wel onder strikte voorwaarden die zijn uitgewerkt door de Verenigde Staten en Israël. De Palestijnen reageerden misnoegd op het plan. De Palestijnse Autoriteit verbrak zelfs alle relaties met Israël en de Verenigde Staten.

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen