Overijse opent volgende maand asielcentrum

Fedasil wil volgende maand in een voormalig woonzorgcentrum in Overijse een opvangcentrum openen voor niet-begeleide minderjarigen tussen 15 en 18 jaar.  Er is plaats voor maximum 80 jongens. Het gaat om minderjarigen die zonder ouders in ons land zijn aangekomen en internationale bescherming genieten. Dat  meldt het gemeentebestuur van Overijse.  

Infomarkt op 20 februari

"Op 22 februari vindt er een infomarkt plaats voor de inwoners van Overijse", zegt burgemeester Inge Lenseclaes, "want ik begrijp dat er enige ongerustheid is. Maar vanuit het verleden weten wij ook dat er zich veel vrijwilligers aanmelden om de jongeren op te vangen." Vijf jaar geleden deed het voormalig rustoord als eens dienst als asielcentrum. "Alle kandidaat-vrijwilligers zijn ook van harte welkom op deze informarkt", zegt burgemeester Lenseclaes nog. 

Meest gelezen