Videospeler inladen...

Plofkraak op Bpost-kantoor in Dilbeek

In Dilbeek, in de provincie Vlaams-Brabant, is vannacht rond 4 uur een plofkraak gepleegd op een filiaal van Bpost op de Ninoofsesteenweg. Of de plofkraak gelukt is en of er dus geld gestolen is, is nog niet duidelijk. 

"We weten nog niet veel, maar wel dat er deze nacht rond 04.17 uur een alarm is afgegaan in de centrale en dat er dus op dat moment een plofkraak was in het postkantoor van Dilbeek", vertelt Barbara Van Speybroeck van Bpost. "Onze deuren zijn 's nachts dicht, niemand kan binnen, maar toch zijn de daders erin geslaagd om binnen te dringen tot bij de automaten in het kantoor." 

Is er buit gemaakt?

Of de daders buit hebben gemaakt is niet duidelijk. Zij konden ontsnappen na een achtervolging met de politie. Volgens het parket gaat het om een gasontploffing.  "De politie en het parket onderzoeken verder de feiten.  De schade aan het filiaal is aanzienlijk. "Het postkantoor zal een tijdje gesloten zijn, wij verwijzen onze klanten door naar een ander kantoor in de buurt", zegt Van Speybroeck. 

Daders opereren duidelijk niet alleen meer aan de landsgrenzen, maar nu ook in het binnenland

Barbara Van Speybroeck, Bpost

Midden januari was er ook al een plofkraak op een Bpost-kantoor in Zaventem, daar gingen de daders met zo'n 350.000 euro vandoor. "Plofkraken zijn geen nieuw fenomeen, wij en nog veel andere banken zijn daar slachtoffer van", vertelt Van Speybroeck. "Maar het is wel nieuw dat de daders niet alleen meer opereren langs de landsgrenzen, maar nu ook plofkraken plegen in het binnenland. Daarom bekijken we nu of we ook bijkomende maatregelen moeten nemen." 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen