Videospeler inladen...

Problemen Heulebeek: omwonenden mogen zelf oplossingen voorstellen

De inwoners van Kortrijk, Kuurne, Ledegem, Moorslede, Wevelgem en Zonnebeke kunnen online zelf oplossingen voorstellen voor de problemen met de Heulebeek. Er zijn daar af en toe overstromingen en bij droogte is er dan weer water te kort.

De Vlaamse Milieumaatschappij wil de problemen in de vallei van de Heulebeek aanpakken. Dat gebeurt in samenwerking met de lokale besturen en de intercommunale Leiedal. Maar ook de gewone burger krijgt inspraak. Alle inwoners van Kortrijk, Kuurne, Ledegem, Moorslede, Wevelgem en Zonnebeke kunnen via een online test en een ideeënplatform een jaar lang oplossingen voorstellen.

Draagvlak creëren

Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij: "We willen daar iedereen bij betrekken. Landbouwers hebben soms terreinkennis die niemand anders heeft. Met die manier van werken hopen we ook op meer begrip voor de maatregelen. Niemand wil water in zijn huis of tuin, maar als er daarvoor een stuk grond onteigend moet worden, is dat een ander verhaal. Door de mensen te betrekken, rekenen we op een groter draagvlak."

Op het einde van het project zullen de maatregelen vastgelegd worden in een zogenaamd "riviercontract" voor de Heulebeek.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen