Nicolas Maeterlinck

Stadsbestuur dient klacht in tegen Voorpost na actie tegen opvangboot voor asielzoekers

Het Gentse stadsbestuur gaat een klacht indienen bij de politie en bij het gelijkekansencentrum Unia tegen Voorpost. De radicaal-rechtse organisatie voerde woensdagnamiddag actie tegen de opening van de Reno, dat is een opvangboot voor asielzoekers die sinds donderdag open is.

De radicaal-rechtse organisatie Voorpost verstoorde woensdagnamiddag een vergadering van vrijwilligers die de asielzoekers welkom wilden heten. Dat deden ze onder andere met rookbommetjes. Ze gooiden ook een emmer lijm over een van de aanwezigen. Het Gentse stadsbestuur laat dit niet zomaar passeren en zal een klacht indienen bij de politie en bij Unia.

Hoogst ongepast

Ook minister Bart Somers (Open VLD) keurt de actie van Voorpost niet goed. Hij was woensdag op bezoek in Gent en betreurt de situatie. “Elke vorm van verbale of andere agressie is ongepast”, zegt hij. “Dat gaat in tegen onze Westerse beschavingswaarden waar de mensen die daar zo luid staan te roepen naar verwijzen. Eigenlijk maken ze zich er zelfs schuldig aan.”

kasto80

Meest gelezen