Treinongeval legt goederenverkeer in Antwerpse haven stil

In de Antwerpse haven zijn een goederentrein en een locomotief gebotst. Daarbij raakte een treinbestuurder lichtgewond. De treininfrastructuur is ook zwaar beschadigd. Daardoor ligt het goederenverkeer in de haven momenteel stil. Er is geen hinder voor de treinreizigers. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.  

Er zijn grote problemen met het goederenverkeer in de Antwerpse haven. Dat ligt momenteel stil door een treinongeval. Donderdagmiddag botste een locomotief met een goederentrein. Die laatste ontspoorde. “De goedertrein vervoerde tankwagons. Die waren gelukkig leeg”, zegt Thomas Baeken van spoorwegbeheerder Infrabel.

De spoorinfrastructuur werd wel ernstig beschadigd. “Eerst moet de goederentrein getakeld worden. Daarna kunnen we de sporen herstellen en dat kan toch enkele dagen duren”, aldus Baeken.

Treinbestuurder lichtgewond

Het ongeval gebeurde vlakbij de Liefkenshoekspoortunnel op Rechteroever. “Dat is een strategische plek. Alle goederen die richting de Kanaaldokken gaan, moeten over die spoorlijn. Daardoor ligt het goederenverkeer in de Antwerpse haven voorlopig stil. Zodra de goederentrein getakeld is, kunnen we kijken of we het goederenverkeer kunnen omleiden”, zegt Baeken.

Bij het ongeval raakte de bestuurder van de locomotief lichtgewond aan de hand. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval kon gebeuren, wordt nog onderzocht.

Meest gelezen