Radio 2

4 Limburgse scholen krijgen subsidies voor renovaties

De Vlaamse regering trekt 72.057 euro uit om 4 scholen in Limburg te renoveren. Met het geld kunnen scholen een bestaande renovatie afwerken of verbeteringswerken uitvoeren.

In Hoeselt krijgt de basisschool 't Nederwijsje meer dan 50.000 euro om de plafonds te vernieuwen en te isoleren. De school zal het geld ook gebruiken voor ledverlichting en enkele veiligheidswerken. En in Pelt krijgt de basisschool Helibel bijna 16.000 euro om haar huidige renovatie af te werken.

3 miljard

In totaal krijgen 95 scholen in Vlaanderen een bijdrage voor de renovatie van de gebouwen. Daarvoor wordt een bedrag van 12,7 miljoen euro op tafel gelegd. Het totale budget voor schoolgebouwen dat gespreid wordt over 5 jaar, is 3 miljard. Daarmee kunnen bestaande gebouwen gerenoveerd worden of kunnen er nieuwe worden gebouwd.

Meest gelezen