84-jarige uit Mol maakt film over Antwerpse Kempen

Frans Verhoeven (84) heeft al meer dan 60 natuurfilms gemaakt en hij voegt er nu nog eentje aan toe. Zijn nieuwste documentaire gaat over de Kempische Heuvelrug in Kasterlee. Zijn leeftijd houdt hem zeker niet tegen om er met zijn camera op uit te trekken: “Ik wip nog over grachten,  alleen gaat dat nu trager”, lacht hij. 

Frans Verhoeven uit Mol maakt al zijn hele leven natuurfilms.  Zijn recentste gaat over de Kempense Heuvelrug. Hij reisde voor zijn vorige producties al de hele wereld rond, maar besloot enkele jaren geleden om de schoonheid van zijn geliefde Kempen in beeld te brengen.

Zwerfvuil

Ondertussen maakte Verhoeven al meer dan 60 films, maar de laatste jaren valt hem steeds hetzelfde op: zwerfvuil. “Soms kom ik op plaatsen waar amper mensen komen en dan vind ik daar een badkuip of een matras. Er zijn overal containerparken en dan smijten ze die matras maar in het bos. Daar maak ik me dikwijls kwaad om.”

Nooit te oud

Verhoeven is al 84 jaar, maar dat houdt hem niet tegen om nog films te blijven maken. “Ik wip nog over grachten, alleen gaat dat nu trager”, lacht hij.  

Zijn documentaire, 'De Slapende Reus', gaat vrijdagavond 7 februari in première in het sociaal-cultureel centrum Kristallijn. De documentaire wordt in het voorjaar van 2021 ook uitgezonden door de VRT.

Meest gelezen