Foto: Google Streetview

Cafébazin steelt 50.000 euro van klanten, maar excuseert zich in brief: "Mijn daden zijn niet goed te keuren" 

In café De Meiboom in Sint-Katherina-Lombeek, in Ternat, heeft de cafébazin de spaarkas ter waarde van bijna 50.000 euro gestolen. In de kas zat het spaargeld van zo’n 30 klanten.  “Mijn daden zijn niet goed te keuren, maar soms doe je uit nood en geldgebrek stomme dingen”, schrijft de bazin in een drie pagina lange brief naar haar klanten. Maar die willen hun geld terug.

Meer dan 30 klanten van café De Meiboom zijn hun spaargeld kwijt. Voor één van hen was dat meer dan 5.000 euro. Ook de moeder van Sandra Saeys (48) is één van de slachtoffers. Zij spaarde 3.250 euro. In totaal zou het gaan om bijna 50.000 euro. “We hebben nu een advocaat ingeschakeld. We laten het hier niet bij”, aldus Sandra.

In december liet de cafébazin al weten dat er problemen waren. “Na veel beloftes en praatjes, bleek dat het café dichtging. Nu is mijn moeder haar geld, en dat van mijn overleden vader, kwijt”, zegt Sandra.

Verontschuldigingen

De cafébazin verontschuldigt zich nu in een brief aan alle klanten. In die brief vertelt ze waarom ze de klanten niet kan uitbetalen, onder meer omdat ze naar eigen zeggen zelf bedrogen werd. “Mijn daden zijn niet goed te keuren, soms doe je uit nood en geldgebrek stomme dingen”, schrijft ze, “Ik ga mij 1000% inzetten om jullie tot de laatste cent terug te betalen.” Met die uitleg zijn de spaarders niet tevreden. Volgens burgemeester Michel Vanderhasselt uit Ternat kreeg de politie al een tiental klachten over de diefstal. Het onderzoek loopt nog. "Maar het ergste blijft dat ze gestolen heeft van gewone , brave mensen die haar vertrouwden." 

Sandra Saeys, één van de gedupeerden
Mozkito

Meest gelezen